Pyszny, szybki do zrobienia deser. Można wykorzystać dowolne owoce, choć ze względu słodką masę najlepsze będą owoce kwaskowe, soczyste - truskawki, maliny, jeżyny, śliwki. Ilość składników na dwie dość duże porcje.
Składniki:
- owoce (ilość i rodzaj wedle uznania)
- 3 żółtka
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżka cukru pudru z wanilią
- 50 g białej czekolady
Przygotowanie:
Żółtka utrzyj trzepaczką z cukrem na puszystą masę. Zetrzyj czekoladę i dodaj do koglu-moglu, wymieszaj. Wsyp owoce do kokilek, zalej masą. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiecz przez ok. 15 minut (lub krócej - do delikatnego zrumienienia deseru).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz